diploma hardlooptrainer.

Yesss, diploma van hardlooptrainer in the pocket!!!


11 mei is de praktijk weer geopend

Vanaf maandag 11 mei is mijn praktijk weer geopend.

Er zal gewerkt worden volgens de RIVM richtlijnen.

Bel, mail of app voor een afspraak.

Er kan contant, via factuur of een tikkie betaald worden.


Emmett Techniek trainingsdag

Vandaag een zeer interessante Emmett Techniek trainingsdag gehad. Een zachte behandelmethode die mooie resultaten kan geven. Vanaf maandag ga ik deze methode in mijn praktijk toepassen.

 


Nieuwe clubkleding Loopgroep Nienoord Leek 

Loopgroep Nienoord Leek heeft nieuwe clubkleding en AGB massagetherapie is 1 van de shirtsponsors.


Nieuwe bedrijfskleding

Mooie nieuwe bedrijfskleding van het merk Craft. Logo’s van mijn massagepraktijk zijn geborduurd door Huisman Drukwerk Reclame Groepuit Marum. Blij mee!


Sportblessures vanuit de voet bekeken

Vanavond een zeer leerzame lezing over “Sportblessures vanuit de voet bekeken” gehad bij Schutrups Voetzorg in Exloo.  Veel geleerd over diverse sportblessures die ontstaan vanuit de voeten. Uitleg gehad waar je op moet letten bij de aanschaf van hardloopschoenen en hoe op maat gemaakte inlegzolen worden gemaakt.
www.agbmassage.nl


Emmett techniek

Vanavond weer een technische avond van de sportmassage bond. Thema: EMMETT Techniek, is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.


Frozen shoulder

Vanavond bezoek ik een technische avond van de BMS met als onderwerp: frozen shoulder. Gaat weer een interessante avond worden.

 

 


Heb je wel eens een triggerpoint massage gehad?

Wat is een triggerpoint en hoe ontstaat het?

Een triggerpoint kan door een acute overbelasting (verkeerde beweging, ongeluk), of een chronische overbelasting (langdurig verkeerde werkhouding) ontstaan. Deze belastingen kunnen te maken hebben met 'beroepshoudingen' en leefgewoontes. Meestal ontstaan de klachten door een samenhang van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: een combinatie van overbelasting van de betreffende spier door werk, met ongunstige omstandigheden zoals stress, vermoeidheid, of slechte voeding. Soms is de oorzaak voor het ontstaan van de klacht duidelijk, bijvoorbeeld een val van de trap, maar vaak weet men niet precies de oorzaak en zijn de klachten geleidelijk ontstaan en toegenomen. Het lastige van triggerpoints is dat deze op een heel andere plaats in het lichaam kunnen zitten dan waar de klacht zich uit. Bijvoorbeeld een pijnklacht in arm of hand kan veroorzaakt worden door een triggerpoint op de rug.

 

Kenmerken en symptomen van een triggerpoint:

- Pijn. Deze pijn is gelokaliseerd in een bepaald gebied kenmerkend voor die spier. Elke spier heeft zijn eigen karakteristieke uitstralingsgebied.

- Stijfheid en verminderde spierfunctie. Maximaal verlengen geeft pijn, dus 'leert' de spier te bewegen binnen de pijngrens. Er is sprake van een verminderde bewegingsvrijheid wat zich uit in een spierverkorting.

- Verminderde spierkracht. Door verkorting van de spier en door pijn tijdens activiteit kan de spier niet maximaal aanspannen, wat zich kan uiten in spierkracht afname.

- Vegetatieve reacties. Bijvoorbeeld: veranderde zweetsecretie, onwel voelen, duizeligheid, overgevoeligheid van de huid.

- Coördinatie stoornis. Bijvoorbeeld een slecht wordend handschrift.

- Pijnvermijdingsgedrag. Dit uit zich onder andere door dwanghoudingen en beperkt functioneren.

 

De Effecten

- Vermindert spierknopen.

- Vermindert allerlei vormen van pijn.

- Vermindert verkramping en stijfheid.

- Ontspant de spieren.

- "Spoelt" het spierweefsel schoon.

- Geeft een intenser lichaamsgevoel.

- Vermindert pijn- en spierklachten.


Zoek je verkoeling?

Kom dan naar AGB massagetherapie.

Vanaf heden hebben wij airco in de praktijk dus geen excuus meer om niet te werken of te laten masseren.


Wat doet een sportmasseur?

Als sportmasseur kan ik verschillende dingen doen voor een sporter. Met behulp van verschillende massage- technieken wordt de conditie van de spieren verbeterd. De techniek bepaal ik door te kijken naar de sport en de wensen van de sporter. Door regel- matig contact te hebben met de sporter, herken ik beginnende blessures en kan ik hem/ haar eventueel doorverwijzen naar een geneeskundige. Wanneer het nodig is breng ik tapes aan. Daarnaast kan ik je een voorlopig advies geven, door het uitvoeren van functie-testen op lenigheid en kracht en ook geef ik je advies over gezond en veilig sporten, actief bewegen, sportkleding, schoeisel.

 


De massagepraktijk is na een kleine verbouwing weer up to date


Nieuwe website

Daar is hij dan, mijn nieuwe website! Dit was nodig want ...